Geen plek voor ongezond eten bij Lang: Direct de grootste bak popcorn

Geen plek voor ongezond eten bij Lang: "Direct de grootste bak popcorn"

20-02-2021 20:14
2

Noa Lang denkt dat bewustwording van een goede levensstijl heeft bijgedragen aan zijn succes bij Club Brugge. De flankaanvaller haalt diverse voorbeelden uit het verleden aan.

Lang is bezig met goede voeding en een gezonde levensstijl, terwijl hij vroeger nog wel eens de schreef over ging. "Ik weet nog dat mijn zaakwaarnemer en ik een paar jaar geleden met Teun Koopmeiners naar de film gingen", vertelt hij in een groot interview met Voetbal International. "Ik was een jaar of zestien en pakte direct de grootste bak zoute popcorn. Teun nam een flesje water en wat noten. Ik dacht echt dat hij niet goed bij zijn hoofd was."

Nu realiseert de vleugelaanvaller zich dat hij het met goed voetballen alleen niet kan redden. "Daarin zit het verschil. Ik heb misschien wel te lang op mijn talent geteerd. Matthijs de Ligt heeft weleens gezegd: 'Kon ik maar zo goed voetballen als Noa'. Veel van die jongens waren verder in hun hoofd. Nu moet ik dezelfde stappen maken."

Reageren op Oranje of een eventuele uitverkiezing voor het EK wil Lang, die het Europa League-duel met Dinamo Kiev (1-1) miste door een coronabesmetting, niet. Eerst wil hij zich blijven bewijzen in het shirt van Club Brugge en vervolgens kijkt hij wel verder. Dat het Nederlands elftal toch in zijn hoofd zit, blijkt wel uit zijn motto. "Het gaat nu pas beginnen."