Cypriotische bond grijpt in: 'Walem vliegt buiten na degradatie in Nations League'

Cypriotische bond grijpt in: 'Walem vliegt buiten na degradatie in Nations League'

20-02-2021 11:03 Laatste update: 11:20
1

Johan Walem zou geen bondscoach van Cyprus meer zijn. Volgens John Leonidou, de Cypriotische correspondent voor de UEFA, is onze landgenoot aan de deur gezet. Een totale verrassing zou dat allerminst zijn.

Leonidou verwijst naar een beslissing van de Cypriotische voetbalbond, maar op haar website is daar nog niets over te vinden. Toch zou de knoop doorgehakt zijn: Walem mag zich geen bondscoach meer noemen. Nochtans stond hij pas sinds januari 2020 aan het sportieve roer van het land. De resultaten vielen echter vies tegen.

Onder het bewind van Walem verloor Cyprus zes van zijn voorbije acht interlands. In de C-divisie van de Nations League behaalde het een beschamende vier op achttien, waardoor het laatste eindigde in haar poule. Dat betekende degradatie naar divisie D, het laagste niveau in die competitie ... Blijkbaar heeft de Cypriotische bond besloten dat het geen betere toekomst meer ziet met Walem.

Voor onze landgenoot was het zijn allereerste opdracht als bondscoach van een A-elftal. Eerder vervulde hij die rol bij de Belgische beloften. Walem stond in het verleden ook onder contract bij KV Kortrijk.