Bongonda benoemt problemen KRC Genk: “Krijg het schijt van deze situatie”

Bongonda benoemt problemen KRC Genk: “Krijg het schijt van deze situatie”

20-02-2021 08:45 Laatste update: 08:47
12

KRC Genk presteert ondermaats, dat weet ook The Bongonda. De aanvaller gaf een interview aan Het Laatste Nieuws en benoemde de problemen van de Limburgers.

"Ik maak voor mezelf de analyse waar het fout loopt, zowel collectief als individueel”, begint Bongonda. “Ik krijg echt het schijt van deze situatie. We kunnen blijven roepen dat het allemaal goedkomt en dat we nog steeds op de derde plaats staan. Maar het is duidelijk dat het niet loopt zoals het zou moeten."

Bongonda ziet meerdere problemen bij KRC Genk. "Ik denk niet dat er één grote oorzaak is. We missen karakter op het veld, maar ook bescheidenheid. Als je verliest tegen ploegen die op papier minder sterk zijn, dan ligt het probleem bij jezelf."

"Het komt erop aan hoe hard je iets wil. Zowel in het voetbal als in het leven. Als jij alles wil geven voor je gezin, je entourage, je voorstanders en zelfs je tegenstanders. Dan moet je élke dag met de juiste mentaliteit op het veld staan. Met talent alleen ben je niets als je jezelf geen pijn kunt doen."

Bongonda is ook zelfkritisch. "Ik ben mijn eigen grootste criticus en ik zal me niet verstoppen. De buitenwereld heb ik niet nodig om mij erop te wijzen dat het niet goed genoeg is. Maar ik weet ook wel hoe het werkt. Als Genk goed is, dan is Théo goed. Als Genk slecht is, dan zal het zijn omdat Théo slecht speelt."