Dennis na overgang van Club Brugge naar Köln: “Ben niet tevreden over mezelf”

Dennis na overgang van Club Brugge naar Köln: “Ben niet tevreden over mezelf”

20-02-2021 08:14
3

Emmanuel Dennis ging aflopen transferperiode op huurbasis naar FC Köln. De aanvaller was naar de achtergrond verdwenen bij Club Brugge. Tegenover Het Nieuwsblad spreekt de Nigeriaan voor het eerst na zijn transfer.

Dennis scoorde alleen nog maar in de beker en kon nog geen potten breken. “Ik ben niet tevreden met mijn prestaties”, zegt Dennis eerlijk. “Ik kan absoluut meer dan ik tot hiertoe heb laten zien. Ik moet geduldig zijn, positief blijven en hard blijven werken. Soms loopt het in voetbal niet zoals je het wenst. In het leven is dat ook zo. Maar ik blijf positief.”

Dennis vindt Köln geen stap achteruit in zijn ontwikkeling. “Bro, ik geloof niet in een stap terug in het voetbal. Belangrijk is dat je speelvreugde vindt en speelt. Natuurlijk volg ik Club nog in de Europa League. Het is knap wat ze doen, maar ik zit nu bij een andere club en ik kan hier ook gelukkig zijn. De Bundesliga is een opwindende competitie.”

“In België waren veel matchen saai. Club Brugge is top, maar de andere teams stelden zich daar helemaal op in. In Duitsland is dat niet zo. Elke ploeg gaat altijd voluit, zelfs als ze tegen Bayern of Dortmund spelen. Dat heeft indruk op mij gemaakt. Hier wordt altijd positief gevoetbald”, aldus Dennis.