Van Crombrugge denkt nog op EK: “Ik stond lang op één been te keepen”

Van Crombrugge denkt nog op EK: “Ik stond lang op één been te keepen”

20-02-2021 07:27
1

Hendrik Van Crombrugge onderging een operatie aan zijn rug en revalideert. De Anderlecht-goalie hoopt nog fit te zijn voor de Play-Offs én het EK.

“Mijn revalidatie ligt op schema”, zegt Van Crombrugge aan Het Nieuwsblad. “Ik had al van in mijn tijd bij Eupen last van lage rugpijn, maar zo uitzonderlijk is dat niet. Laat een scan nemen van alle voetballers in 1A en je zult er veel zien met een hernia. Grote en kleine hernia’s, waarvan de ene meer hinder heeft dan de andere. Alleen kreeg ik ook last van mijn kuit. Een irritant, slapend gevoel. Het was alsof ze één been vastbonden en ik slechts op één been kon keepen. Dat was niet langer doenbaar.”

Van Crombrugge denkt ook nog aan het EK. “Ik ben geopereerd op 22 december en er was drie maanden onbeschikbaarheid voorspeld. Het ideale scenario is een comeback eind maart, maar ik heb niet één bepaalde match of datum in mijn hoofd. Als dat dan niet lukt, is het een domper. Ook van het EK maak ik geen prioriteit. Natuurlijk wil ik deel uitmaken van de nationale ploeg – zeker nadat ik me in oktober al eens mocht tonen tegen Ivoorkust –, maar ik ben realistisch. Eerst topfit zijn en presteren bij Anderlecht. Roberto Martinez weet wel wat hij aan mee heeft.”