Casteels geeft Vlap pak slaag, Dendoncker wint na knappe, lucky goal

19-02-2021 22:24 Laatste update: 23:16
1

VfL Wolfsburg heeft de goede vorm in de Bundesliga een vervolg weten te geven. Die Wölfe wonnen met 3-0 van Arminia Bielefeld en bevestigden hun status als topploeg in Duitsland nogmaals.

Arminia Bielefeld - VfL Wolfsburg 0-3
De thuisploeg met RSC Anderlecht-huurling Michiel Vlap in de basis hield vorige week wereldkampioen Bayern München nog op een gelijkspel, maar slaagde er vrijdagavond niet in om nogmaals te stunten. Twee treffers van Renato Steffen en een goal van Maximilian Arnold zorgden voor de zege voor Wolfsburg, waar Koen Casteels uiteraard in doel stond. Hij hield opnieuw de nul.

Wolfsburg staat nu stevig op de derde plaats in Duitsland. Aan het einde van de competitie geeft die plek, net als de vierde plaats, recht op deelname aan de groepsfase van de Champions League en dus is er Wolfsburg veel aan gelegen om de nummer vijf op afstand te houden. Dat is het Bayer Leverkusen en die ploeg heeft nu zes punten achterstand. Die Werkself heeft wel nog een wedstrijd tegoed.

Wolverhampton Wanderers - Leeds United
Leander Dendoncker begon vrijdag in de basis bij Wolves. De Rode Duivels speelde negentig minuten centraal in de achterhoede. Iets na het uur begon Adama Traore aan een rush. Hij besloot met een harde knal. Het doelhout leek een doelpunt te voorkomen, maar doelman Illan Meslier hielp de thuisploeg aan de 1-0. Die stand stond ook na affluiten op het bord. In de stand springt Wolves (33 punten) over Leeds (32 punten). In de stand staan Dendoncker en co niu op elfde plaats.

Brest - Olympique Lyon 2-3
In de rust zag het er bijzonder goed uit voor Jason Denayer - die terug in de basis stond - en de zijnen. Goals van Lucas Paquetá, Houssem Aouar en Memphis vanaf de stip leverden een 3-0 voorsprong op en een zorgeloze avond leek zich af te tekenen. In de tweede helft gaf Brest toch nog wat tegengas en kwam het via Brendan Chardonnet en Irvin Cardona nog dicht bij een resultaat. De 3-3 viel echter niet meer.