Union weer stap dichter bij titel na belangrijke overwinning tegen Seraing

19-02-2021 21:52 Laatste update: 21:53
2

De titel in Eerste Klasse B lijkt nu al binnen handbereik te liggen voor Union. In het belangrijke duel tegen Seraing wisten de Brusselaars na een droomstart te winnen. Het werd 0-2.

Union zit in een echte kampioenenmodus en bewees dat al snel tegen Seraing. Na nog geen tien minuten voetballen stond het al op een 0-2 voorsprong. Denis Undav opende al snel de score voor de Brusselaars, niet veel later verdubbelde Dante Vanzeir die vanop de stip.

Seraing kwam wel beter in de partij en wist ook enkele kansen te creëren. Een doelpunt kregen we echter niet meer voor de rust. De ploeg van Emilio Ferrera moest duidelijk uit een ander vaatje tappen in de tweede helft.

De tweede helft kwam wat moeilijker op gang en het zag er niet meteen naar uit dat Seraing ook snel ging tegenprikken. Uiteindelijk was het zelf nog Union dat de beste mogelijkheden had om de netten nog eens te doen trillen. Seraing kreeg op de koop toe nog een rode kaart in het slot, maar het bleef 0-2.

Door de winst komt Union nog wat steviger aan de leiding en heeft het nu al achttien(!) punten voorsprong op Seraing, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld dan de Brusselaars.