Hoe gaat Antwerp in godsnaam de nul houden tegen Rangers FC?

"Hoe gaat Antwerp in godsnaam de nul houden tegen Rangers FC?"

19-02-2021 21:32
8

Met een 3-4 verlies tegen Rangers FC lijkt kwalificatie voor de volgende ronde in de Europa League zo goed als onmogelijk voor Royal Antwerp FC. The Great Old zal al echt moeten stunten om toch nog door te stoten, dat beseft ook Patrick Goots.

Antwerp wist maar liefst drie keer te scoren, maar kon toch niet winnen. "Antwerp mag trots zijn op het geleverde spel", zegt Goots in Gazet van Antwerpen. "Maar het moet zich voor het hoofd slaan met al die individuele fouten", aldus de ex-speler van The Great Old.

Goots zag enkele uitblinkers, maar ook fouten bij Antwerp. "Hét heikel punt waren uiteraard de individuele fouten. De blunder van Beiranvand, de penaltyfout van De Laet, de uitsluiting van Seck, … Het was een uitzonderlijk zwakke prestatie van de Senegalees, die de jongste weken op een goed niveau acteerde", klinkt het.

Hij zag ook één groot verschil bij de Schotse tegenstander. "Vercauteren vond Rangers niet beter dan Antwerp, maar wat me opviel was dat zij over véél meer snelheid beschikten voorin. De beste man bij de Schotten, Ryan Kent (ex-Liverpool), begon zelfs op de bank. Met zijn overstapjes en diepgang maakte hij het Seck knap lastig."

Snelle mannen
Vercauteren recupereert volgende week wel Didier Lamkel Zé. Kan hij Antwerp nog aan de kwalificatie helpen? "Ik ben de laatste om te zeggen dat het nimmer kan, maar hoe gaat Antwerp in Glasgow in godsnaam de nul houden, terwijl het zelf minstens twee keer moet scoren", vraagt Goots zich af.

"Antwerp zal vooruit moeten voetballen, waardoor de Rangers-aanvallers hun snelheid in de ruimte nog meer kunnen benutten. Dat wordt een fameuze puzzel om te leggen", besluit hij.