Van den Brom geeft trio bij Genk niet op: Ik ben gek op ze

Van den Brom geeft trio bij Genk niet op: "Ik ben gek op ze"

19-02-2021 21:00
9

KRC Genk heeft het de laatste weken moeilijk om te overtuigen en moet stilaan stevig beginnen strijden om een plekje in Play-Off 1. Onder andere bij het trio voorin lijkt het wat te slabakken, maar John van den Brom geeft Theo Bongonda, Paul Onuachu en Junya Ito nog niet op.

Van den Brom blijft onvoorwaardelijk fan van zijn trio voorin. "Er wordt van hen verwacht dat ze het verschil maken en dat ze hebben ze tot voor kort ook altijd gedaan. Ik ben gek van dat trio en dat heeft niets te maken met de andere jongens die klaarzitten. Ze zitten nu wat minder hun vel", citeert Sporza de trainer van Genk.

Toch moet het beter bij Genk. "Ik geef hen vrijheid, omdat ik weet dat ze daar normaal heel goed mee omgaan. Ik hou ervan als ze van positie wisselen en lef tonen. De diepgang is nu al even zoek, maar die diepgang moet ook vanaf het middenveld komen. Aan die samenwerking werken we nog elke dag", weet de Nederlandse trainer.

Onuachu blijft voorlopig nog scoren, maar vooral ploegmaats Ito en Bongonda zitten in een vormdip. In de laatste negen partijen was Bongonda goed voor één doelpunt en twee assists. Ito scoorde drie keer en was goed voor twee assists in de laatste twaalf wedstrijden.