'Nederlaag tegen Celta betekent het einde van Valencia-trainer Gracia bij de club'

'Nederlaag tegen Celta betekent het einde van Valencia-trainer Gracia bij de club'

19-02-2021 18:34

Valencia-trainer Javi Gracia zit op de schopstoel bij zijn club en moet aankomend weekend een resultaat halen om zijn baan te behouden, volgens Spaanse media. De geplaagde oefenmeester wist slechts twee van de laatste veertien competitiewedstrijden in de Primera División winnend af te sluiten en staat teleurstellen dertiende op de ranglijst.

De competitiewedstrijd van aankomende zaterdag tegen Celta de Vigo wordt voor Gracia cruciaal wat betreft baanbehoud. Wanneer de vijftigjarige coach van Valencia er niet in slaagt om een driepunter uit het vuur te spelen, kost hem dat zijn baan. Dat melden Gols Media en Cadena Sport, geciteerd door Football Espana.

Door de aanhoudende tegenvallende resultaten van de club ziet de directie geen andere optie dan ontslag. Daar komt bij dat het gat naar de degradatiezone nihil is, wat de club natuurlijk koste wat het kost wil voorkomen. Naast sportief gaat het de Spaanse club ook financieel allesbehalve voor de wind. In de zomer moest de club noodgedwongen afscheid nemen van veel bepalende spelers.

Zo moest Gracia het dit seizoen doen zonder de vertrekken Rodrigo Moreno (Leeds United), Ferran Torres (Manchester City), Dani Parejo (Villareal) , Francis Coquelin (Villareal) en Ezequiel Garay (geen club).