Elsner is met KV Kortrijk klaar voor Anderlecht: “Orde op zaken kunnen stellen

Elsner is met KV Kortrijk klaar voor Anderlecht: “Orde op zaken kunnen stellen"

19-02-2021 17:27
3

KV Kortrijk neemt het zondag op tegen RSC Anderlecht. Luka Elsner stuntte al eens met Union tegen paars-wit en hoopt die stunt te herhalen. Tegenover Het Nieuwsblad laat de oefenmeester zich uit over de wedstrijd.

“Ik wil deze ploeg op een bepaalde manier laten voetballen, een vlotte balcirculatie is daar een kenmerk van en ik heb daarbij een veld nodig waar de bal goed en snel over het veld kan gaan”, begint Elsner. “Dit was mijn eerste volledige trainingsweek en ik had nu eindelijk eens tijd om mijn visie uit te leggen en duidelijk te maken wat en hoe ik het wil.”

“Vorige week in Leuven was dat nog niet het geval, de uitvoering was niet goed maar deze week hebben we al orde op zaken kunnen stellen”, gaat Elsner verder. “De intensiteit op training beviel mij wel, die is ook nodig om onze defensieve en offensieve omschakeling op punt te zetten en de beoogde pressing goed uit te voeren.”

“Ik heb een goed gevuld pakket in de aanbieding en het komt er nu op aan om deze groep daar zo vertrouwd mogelijk mee te maken. Iedereen moet zijn rol kennen en zijn job uitvoeren zoals het hoort. Ik maak mij geen zorgen want op het eind van het seizoen is het altijd zo dat de ploegen onderin punten beginnen pakken. Aan ons om dat ook te doen in de resterende matchen.”

Union
Elsner heeft mooie herinneringen aan Anderlecht. “Natuurlijk kan ik mij die bekermatch met Union nog moeiteloos voor de geest halen en dat blijft een mooie herinnering. Zij zaten toen in een moeilijke periode, de situatie in Anderlecht is nu stabieler en de jongste weken slaagden ze er na lange tijd weer in om goed voetbal te koppelen aan positieve resultaten. Daarom wil ik dat wij een ander en beter gezicht laten zien en ons vooral offensiever laten gelden.”

Oviergens zal KV Kortrijk het zonder Yevhenii Makaranko moeten doen. De middenvelder wordt gehuurd van Anderlecht en omdat paars-wit hem nog steeds betaalt mag hij niet spelen tegen Vincent Kompany en consorten.