Onthuld: 'Atletico Madrid kon Suarez voor een prikje binnenhalen'

Onthuld: 'Atletico Madrid kon Suarez voor een prikje binnenhalen'

19-02-2021 12:51

Het aantrekken van Luis Suárez is in meerdere opzichten een schot in de roos gebleken voor Atletico Madrid. De Spaanse krant SPORT onthult vrijdag wat de Madrileense club voor hem heeft betaald. 

Of Suárez weg moest of mocht bij FC Barcelona is nog altijd niet helemaal duidelijk. Daar gaan verschillende verhalen over. Zeker is wel dat Atlético een homerun geslagen heeft met het binnenhalen van de Uruguyaan, die in negentien wedstrijden zestien doelpunten maakte en topscorer is van de Primera Division.

En Atlético hoefde daar nauwelijks wat voor neer te leggen. Het contract van Suárez bij Barcelona liep nog één jaar door. Atlético maakte een vast bedrag van vijf miljoen euro over en door bonussen kan de totale transfersom uitkomen op elf miljoen euro. SPORT baseert dat op officiële documenten en personen 'dicht bij de onderhandelingen'. Er werd aangenomen dat Barcelona Suárez gratis liet vertrekken, maar dat lijkt niet te kloppen.

Suárez zette zelf wel in op een transfervrij vertrek, omdat Barcelona besloten had om geen gebruik meer van hem te maken, ondanks dat zijn contract nog één jaar doorliep. Omdat Suárez niet wilde dat er een transferbedrag betaald werd, communiceerde Barcelona volgens SPORT via de officiële kanalen niet dat er wel degelijk geld gemoeid was met de transfer. In het persbericht werd enkel over bonussen gesproken, niet over een vast transferbedrag.

De onderhandelingen tussen Barcelona en Atlético werden achter de rug van Suárez om gevoerd, schrijft de Spaanse krant.