Neto laat er geen twijfel over bestaan: Hij is de brains van KAA Gent

Neto laat er geen twijfel over bestaan: "Hij is de brains van KAA Gent"

19-02-2021 11:45
5

Renato Neto (29) was jarenlang een vaste waarde bij KAA Gent, maar speelt inmiddels bij Deinze. Hij volgt KAA Gent wel nog op de voet, vooral dan zijn ex-captain Sven Kums

"Kums? Dat zijn gewoon de brains van Gent", geeft hij aan bij Sport/Voetbalmagazine. "Sven en trainer Hein Vanhaezebrouck, dat is een perfecte twee-eenheid, die voelen elkaar zo sterk aan. Geef hen nog wat tijd, ze zullen de ploeg wel weer op de rails krijgen. Hein boetseerde Sven tot de ervaren prof die hij nu is, een echte topsporter met toewijding die voluit zijn spelintelligentie mag benutten."

Neto heeft duidelijk respect voor Kums. "Ik bestempel Sven het liefst als de chef van Gent. Hij verstopt zich nooit. In de moeilijke momenten blijft hij de bal vragen en naar oplossingen zoeken. Sven zal nooit weglopen. Ook na de match zal hij zijn mening geven en zijn ploegmaats steunen. Hij cijfert zich ook gemakkelijk weg voor de ploeg, door verdedigende meters te maken bij balverlies. Je zult hem er nooit op betrappen dat hij zijn defensieve taken niet uitvoert."

Kortom: Kums blijft een nuttige speler voor dit KAA Gent. "De grootste kracht van Sven is zijn gevoel om positie te kiezen. Daarbij volgt hij veelal zijn buikgevoel. Zijn efficiëntie qua passing, vooral de beslissende laatste voorzet, is echt verbluffend. Je zou er ook van opkijken hoeveel tackles hij doet en hoeveel meters hij loopt. Die fightingspirit brengt Sven over op de rest van de ploeg, zoals een echte patron hoort te doen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie