'Van Holsbeeck (ex-Anderlecht) na anderhalf jaar weer aan de slag'

'Van Holsbeeck (ex-Anderlecht) na anderhalf jaar weer aan de slag'

19-02-2021 11:15
21

Herman Van Holsbeeck is terug aan de slag als spelersmakelaar. De voormalige manager van Anderlecht mocht dat beroep achttien maanden niet uitvoeren na een arrestatie, maar is nu weer actief in de voetbalwereld.

Van Holsbeeck werd aangehouden in september 2019 in het kader van een onderzoek naar corruptie. Onder meer de transfers van Youri Tielemans, Chancel Mbemba en Aleksandar Mitrovic zouden niet volgens het boekje zijn verlopen. Van Holsbeeck kwam vrij onder voorwaarden, maar één van die voorwaarden was dat hij niet meer mocht werken als makelaar. Inmiddels is dat verbod echter opgeheven.

Zijn advocaat Daniel Spreutels bevestigt dat aan La Dernière Heure. "Hij mag zijn activiteiten opnieuw uitvoeren en werkt volledig mee met het gerecht. Er was geen reden om het verbod te handhaven. Hij wil verduidelijken dat de dingen die hem ten laste zijn gelegd niet kloppen. De onderzoekers zijn druk bezig en dat is voor ons een goede zaak. Als het onderzoek is afgerond komt er een proces, maar dat gaat nog een tijdje duren." 

Van Holsbeeck was van 2003 tot 2018 manager van Anderlecht. Hij werd er opgevolgd door Luc Devroe, maar dat was geen succes.