Mechele van goudwaarde voor Club Brugge: Een dubbeltje op zijn kant

Mechele van goudwaarde voor Club Brugge: "Een dubbeltje op zijn kant"

18-02-2021 20:40
4

Club Brugge heeft donderdagavond 1-1 gelijkgespeeld op het veld van Dynamo Kiev in de Europa League. Een goede uitslag voor Blauw-Zwart met het oog op de terugmatch in het Jan Breydelstadion. Brandon Mechele, maker van het belangrijke doelpunt, vond dat er meer inzat.

"De eerste helft hadden we het moeilijk met hun pressing. We kwamen ook iets teveel in de bal, waardoor we het voor hen gemakkelijker maakten", vertelde Mechele aan Het Nieuwsblad na de match. "De tweede helft zorgden we voor veel meer diepgang, en daardoor waren we ook gevaarlijker. Verdedigend stond het goed, we hebben niet veel weggegeven."

De centrale verdediger scoorde opnieuw een belangrijk doelpunt. "Een doelpunt is altijd belangrijk", vervolgde Mechele. "Ik ben vooral blij dat we een belangrijk uitdoelpunt hebben en dat we gelijk gespeeld hadden. Langs de andere kant had ik wel het gevoel dat we de betere ploeg waren, en dat er meer in zat. Het is een dubbeltje op zijn kant."

Het was serieus bibberen in Kiev, maar dat deerde Mechele niet. "Dit was de koudste match die ik ooit gespeeld heb. Ik heb nog nooit met zo temperaturen gespeeld. Het was wel fris, maar door de adrenaline hou je er geen rekening mee. Als je na de rust terug buitenkomt, is het echt koud. Maar daar moet je niet mee bezig zijn, enkel de match telt", besloot de verdediger van Blauw-Zwart.