Duo van Salzburg neemt verkeerd pilletje: dopingschorsing van drie maanden

Duo van Salzburg neemt verkeerd pilletje: dopingschorsing van drie maanden

18-02-2021 20:12
5

De UEFA heeft twee spelers van Red Bull Salzburg een dopingschorsing gegeven. Het gaat om Sekou Koita en Mohamed Camara. Beide spelers zijn voor drie maanden geschorst.

Koita en Camara hebben een verboden middel tot zich genomen. Het is niet duidelijk om welk middel het gaat. De UEFA erkent dat er geen sprake is van opzet en dat het Salzburg-duo niet van plan was om vals te spelen. Daarom valt de straf zo laag uit.

Koita en Camara zijn beiden international van Mali. Tijdens de interlandperiode werden ze positief getest op het coronavirus, waarna ze van de medische staf van Mali een middel hebben gekregen om de ziekteverschijnselen te onderdrukken. De fout ligt bij de bond, want in het middel zat een verboden substantie. De verantwoordelijke doktor is door Mali opzij gezet.

"We zijn blij dat er duidelijkheid is in deze zaak", zegt Salzburg-directeur Stephan Reiter. "Het is uiteraard nog steeds een grote klap voor ons. Ondanks dat het totaal niet onze fout was, zijn we niet onvoorbereid op deze situaties."

De situatie doet denken aan die van Andre Onana. De Ajax-doelman nam ook een verboden middel (furosemide) tot zich, maar kreeg daar maar liefst een jaar schorsing voor. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie