De Mil na wedstrijd tegen Kiev: Clement sprak de spelers tijdens de rust toe

De Mil na wedstrijd tegen Kiev: "Clement sprak de spelers tijdens de rust toe"

Gepubliceerd: donderdag 18 februari 2021 om 19:09do 18-02-2021 om 19:09

Laatste update: donderdag 18 februari 2021 om 19:12do 18-02-2021 om 19:12

Club Brugge behaalde een goede uitslag, 1-1, met het oog op de volgende ronde op het veld van Dynamo Kiev. Club Brugge deed dat zonder enkele sterkhouders en de technische staf. Rik De Mil, trainer van Club NXT, was de hoofdcoach ad interim en blikte tevreden terug op het resultaat.

De landskampioen reisde af naar Oekraïne zonder Noa Lang, Hans Vanaken, Stefano Denswil en Matej Mitroviç, allemaal positief getest op het coronavirus. Ook de technische staf van Club werd positief getest op corona en moest daarom in quarantaine blijven. Hierdoor kreeg Rik De Mil, trainer van Club NXT, zijn debuut op het Europese niveau aangeboden. Hij en Tim Smolders stonden aan het roer. Na de wedstrijd was De Mil tevreden met het resultaat. "1-1 op verplaatsing in Europa is altijd een goed resultaat. We zijn tevreden, maar niet euforisch. Dat uitdoelpunt is enorm belangrijk", liet De Mill weten op de persconferentie.

De tegenstander had voor Club en De Mil geen al te grote geheimen. "We wisten op voorhand dat het een technisch team was. Ze zijn sterk vanuit de omschakeling en kunnen een goed blok neerzetten. Verdedigend deden wij het heel goed, we gaven weinig weg. We hebben de gevaarlijke punten van Kiev goed geneutraliseerd", vertelde De Mil.

Philippe Clement beleefde de wedstrijd van thuis uit maar communiceerde toch met de technische staf daar aanwezig. "Communicatie verliep heel vlot voor de wedstrijd en tijdens de rust. Clement sprak de spelers toe voor de wedstrijd en tijdens de rust. We wisten het plan perfect, waardoor we makkelijk konden bijsturen tijdens de wedstrijd", zei de interim-coach van Club Brugge.

Of dat naar meer smaakte bij De Mil was zijn antwoord duidelijk. "Ik heb geprobeerd een verlengstuk te zijn van de trainer. Ik ben dan ook heel blij met dit resultaat, en zo lang het nodig is zal ik die rol invullen. Ik ken heel goed mijn plaats en dat is bij Club NXT. De focus ligt na deze intermezzo terug bij hen", sloot De Mil af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws