Van den Brom: Ik reken mezelf deze nederlaag aan. Dat moeten de spelers ook doen

Van den Brom: "Ik reken mezelf deze nederlaag aan. Dat moeten de spelers ook doen"

18-02-2021 19:22
6

Woensdagavond werden de inhaalwedstrijden gespeeld van de speeldag van vorig weekend. Daarin nam KV Oostende het op tegen KRC Genk. Genk verloor opnieuw en ziet zo de concurrenten voor Play Off 1 naderen. Onder John Van den Brom behaalden de Limburgers 9 op 30, de afgelopen tien wedstrijden.

3-1 verlies op KV Oostende, dat was het harde verdict voor de troepen van John Van den Brom woensdagavond. De Limburgers maakten de verplaatsing voor een tweede keer in 5 dagen tijd en gingen voor een tweede keer met lege handen naar huis. Trainer Van den Brom was kwaad na afloop van de wedstrijd. "Je mag gerust weten dat ik serieus boos was. Ik vond dat we, niet voor de eerste keer, de partij te makkelijk uit handen gaven. Blijkbaar had dat effect, want onze tweede helft was beter", liet de oefenmeester weten aan Het Belang van Limburg.

KRC Genk stond voor aanvang van de terugronde nog aan de leiding, momenteel staan de Limburgers mijlenver achter Club Brugge. Dat komt door de teleurstellende resultaten van de afgelopen tien wedstrijden. Genk haalde 9 op 30 in haar laatste wedstrijden. "We zijn inderdaad bezig met een teleurstellende serie", haalde Van den Brom aan. "Dat is ook één van de redenen waarom de deur van de kleedkamer zo lang dicht bleef. Ik vond het goed om dit na de match te bespreken. Op een normale manier, laat dat duidelijk zijn. Ik heb geen gekke dingen gedaan. Maar als we uit deze spiraal willen geraken, moeten we mekaar de waarheid durven zeggen", verklaarde Van den Brom.