Pro League lanceert volgende fase voor plan tegen discriminatie en racisme

Pro League lanceert volgende fase voor plan tegen discriminatie en racisme

Gepubliceerd: donderdag 18 februari 2021 om 15:45do 18-02-2021 om 15:45

Laatste update: donderdag 18 februari 2021 om 15:59do 18-02-2021 om 15:59

De Pro League heeft een projectoproep voor partnerorganisaties gelanceerd om het vormingstraject voor daders van discriminerende of racistische spreekkoren of uitlatingen op te sporen. Met een mogelijke terugkeer van fans wil het meteen hard optreden.

‘De projectoproep, een initiatief van de Pro League, kadert in het plan van aanpak inzake discriminerende en kwetsende spreekkoren en daden dat werd uitgerold door de Raad van Bestuur in 2018. Het plan van aanpak is gedragen door alle clubs en zet in op sensibilisering en bewustwording enerzijds en repressie en vorming anderzijds’, klinkt het de webstek van de Pro League.

“Achter de schermen werken we aan een sterk antiracisme -en antidiscriminatiebeleid, met verschillende nieuwe initiatieven. Racisme, seksisme, antisemitisme en onverdraagzaamheid horen niet thuis in een open en warme samenleving en al zeker niet in of rond onze voetbalstadions”, zegt Pierre François, CEO van de Pro League.

‘Met de ontwikkeling van een vormingstraject voor zij die zich schuldig maken aan deze daden wil de Pro League samen met haar clubs en partnerorganisaties blijven inzetten op het aanpakken discriminatie en racisme in het voetbal’, klinkt het.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Een goed plan?

(32 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws