Schotse pers kijkt naar Antwerp: ‘Uitkijken naar Lukaku, Gerkens en Verstraete'

Schotse pers kijkt naar Antwerp: ‘Uitkijken naar Lukaku, Gerkens en Verstraete'

Gepubliceerd: donderdag 18 februari 2021 om 12:10do 18-02-2021 om 12:10

Antwerp wil zijn Europese renaissance kracht bijzetten. Daarvoor zal het zich vanavond wel voorbij het Schotse Glasgow Rangers moeten knokken. De Schotse pers kijkt alvast uit naar het treffen tussen twee historische teams.

Zo benadrukt de BBC de rijke geschiedenis van Antwerp. ‘De club boekte in het verleden Europese successen maar moest de afgelopen jaren clubs als Anderlecht en Club Brugge voor zich dulden. Er zijn echter indicaties dat het weer de goede kant opgaat met Antwerp, vraag dat maar aan Jose Mourinho’, pent de BBC-journalist neer.

Verder zien ze bij BBC ook drie sleutelspelers die de Rangers in de gaten moeten houden. ‘Jordan Lukaku, broer van, speelt er op huurbasis nadat hij bij Lazio op de bank zat. Birger Verstraete is een goede middenvelder en Pieter Gerkens speelde in de Belgische jeugdselecties nog samen met jongens als Youri Tielemans en Jason Denayer.’

Bij de Daily Record zien ze dan weer hoe Antwerp in uitstekende vorm verkeert. ‘Onder de nieuwe coach doet Antwerp het uitstekend. Ondanks enkele blessures bewijzen ze dat ze een hoog niveau aankunnen. Het beste bewijs? De zege tegen Tottenham’, aldus de Schotse krant.

In Glasgow Live wordt de speelwijze van Antwerp onder de loep genomen. ‘Het is een defensief blok met enkele sleutelspelers. Lior Refaelov is de beste, hij is de diamant van de ploeg. Het meeste gevaar komt van zijn kant. Didier Lamkel Ze moeten de Rangers dan weer niet vrezen, de aanvaller is out met een schorsing. Een geluk voor de Rangers, ondanks zijn knotsgekke karakter heeft hij kwaliteiten. Het zal echter geen gemakkelijke wedstrijd worden voor Steven Gerrard en zijn mannen’, wordt er besloten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Stoot Antwerp door in Europa?

Ja
59%
Nee
41%
(399 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws