'Antwerp deed koopje met Seck, nu staat verdediger op vele scoutingslijstjes'

'Antwerp deed koopje met Seck, nu staat verdediger op vele scoutingslijstjes'

18-02-2021 12:45
6

Abdoulaye Seck (28) is niet de meest opvallende speler bij Royal Antwerp FC, maar de ontwikkeling die de bonkige verdediger doormaakte is wel opmerkelijk. Zo betaalde The Great Old in de zomer van 2018 slechts 20.000 euro voor Seck. Volgens Sven Jaecques kwam die transfer er per toeval.

Antwerp haalde Seck weg bij het Noorse Sandefjord. "Scandinavië kennen we vrij goed, we screenen die competities al jaren intensief. We hebben Seck toevallig ontdekt in een wedstrijd waarbij we eigenlijk iemand anders op het oog hadden", steekt de general secretary van wal in Het Laatste Nieuws.

Intussen is Seck uitgegroeid tot een sterkhouder in de Antwerp-defensie. Sommigen zien hem al in de Premier League spelen, maar dat was destijds niet het geval. "We zagen meteen potentieel in hem, al was hij niet meteen basismateriaal. Dat bleek ook, Seck heeft een aanpassingsperiode gehad. Maar nadien maakte hij enorme progressie."

Verschillende clubs houden de situatie van Seck in de gaten, maar Antwerp zal hem niet zonder slag of stoot laten gaan. Bovendien ligt de Senegalees nog tot medio 2023 onder contract op de Bosuil.