'RSC Anderlecht leeft boven haar stand en moet betalingsproblemen vrezen'

'RSC Anderlecht leeft boven haar stand en moet betalingsproblemen vrezen'

18-02-2021 12:15
54

RSC Anderlecht zit in financieel moeilijk vaarwater. Zo boekte paars-wit een recordverlies  van meer dan 100 miljoen euro. De omzet bleef enigszins gelijk, maar de loonmassa is het grootste pijnpunt, zo valt te lezen in Sport/Voetbalmagazine.

"Het probleem is dat de loonmassa van RSCA hóger ligt, terwijl die volgens alle aanbevelingen slechts 70 procent van de omzet zou mogen bedragen - bij Club Brugge is het bijvoorbeeld 64 procent. Op 30 juni 2020 gaf de paars-witte boekhouding aan dat de loonmassa 112 procent bedroeg van de omzet", schrijft het weekblad over de situatie van Anderlecht.

Anderlecht lijkt nog een hele weg te moeten afleggen alvorens het alle financiële eindjes aan mekaar geknoopt krijgt. "De club leeft boven haar stand en noteert een verlies van 65 miljoen euro over de laatste twee jaar. En dat ondanks twee kapitaalsverhogingen voor een totaalbedrag van 32,3 miljoen euro.'

'Door een gebrek aan liquide middelen loopt het bedrijf RSCA een groot risico op korte termijn. Om gezond te zijn zou de current ratio van de liquiditeit minstens tussen de 0,7 en de 0,9 moeten bedragen, maar bij Anderlecht is dat 0,55. Dat zou op korte termijn tot betalingsproblemen kunnen leiden', moet Anderlecht de komende maanden nog vol aan de bak.