Oekraïense pers over Club Brugge:  ‘Club was topfavoriet, maar nu niet meer’

Oekraïense pers over Club Brugge: ‘Club was topfavoriet, maar nu niet meer’

18-02-2021 11:55 Laatste update: 14:00
20

Club Brugge gaat tegen Dynamo Kiev op zoek naar Europese glorie. Het treffen is van levensbelang voor beide ploegen, zowel Brugge als Kiev koesteren namelijk grote Europese ambities. In de Oekraïense pers wordt er vooral aandacht geschonken aan de randzaken rond de match.

Zo maakt het Oekraïense Fakty zijn lezers nog eens duidelijk dat Club Brugge met een virusuitbraak te maken heeft. ‘De rivaal leed aanzienlijke personeelsverliezen nadat het coronavirus de intrede deed in de club. Coach Philippe Clement is er niet bij net zoals Hans Vanaken en Stefano Denswil.’ Voorts verwacht het nieuwsmedium een evenwichtige wedstrijd, al benadrukt het wel de uitstekende vorm van Club. ‘De Bruggelingen zitten vol vertrouwen nadat ze een reeks van tien opeenvolgende zeges hebben neergezet.’

Een ander nieuwsmedium uit Lviv ziet dan weer hoe de kansen van Dynamo stijgen door de externe omstandigheden. ‘Enkele weken geleden was Club Brugge de topfavoriet, nu liggen de kaarten anders. Club kan niet met zijn beste selectie afreizen en is niet gewend aan de koude temperaturen in Kiev. Dat speelt in het voordeel van Dynamo kiev.’, wordt er neergepend.

De website Segodnya benadrukt dan weer dat zowel Club als Dynamo in uitstekende vorm verkeren. Zo citeert het de coach van Dynamo als volgt.  "Dit is een unieke wedstrijd tussen twee teams die bovenaan staan in hun respectievelijke competities. Als ik me niet vergis is dit de enigste wedstrijd in Europa tussen twee competitieleiders."