In de CL-groep van Club Brugge is iedereen op zijn juiste plaats terechtgekomen

"In de CL-groep van Club Brugge is iedereen op zijn juiste plaats terechtgekomen"

18-02-2021 11:29
3

Club Brugge probeert zich donderdagnamiddag te ontdoen van Dynamo Kiev, om zich een goede uitgangspositie te verschaffen met het oog op de achtste finales in de Europa League. In de Champions League bewees Blauw-Zwart dat het iets voorstelt in Europa. Dat het recht zou gehad hebben op een plek in de knock-out-fase, vindt Peter Vandenbempt dan weer onterecht.

Club Brugge kwam er wel degelijk erg dicht bij, maar in de beslissende wedstrijd bij Lazio SS strandde het doelpunt van de kwalificatie via Charles De Ketelaere op de dwarsligger. Daardoor bleef het bij een derde stek, na Borussia Dortmund en Lazio. Op basis van die spannende slotminuten oordeelden sommige fans en waarnemers dat Club rijp was voor de achtste finales op het kampioenenbal.

Niet correct, oordeelt Vandenbempt. "We mogen nooit een campagne herleiden tot één fase", waarschuwt hij in De Tribune. "De geschiedenis van die wedstrijd in Rome is vaak herschreven en niet helemaal juist. De realiteit is dat Club Brugge tot een kwartier voor tijd en de totaal onverwachte gelijkmaker van Vanaken niet in aanmerking kwam om te winnen."

"Dat dacht zeker ook de trainer van Lazio die zijn beste spelers eraf haalde en er nog bijna de prijs voor betaalde", herinnert Vandenbempt zich nog. "Ze zijn er heel dicht bij geweest, maar je mag niet vergeten dat Club thuis ook niet kon winnen van een door corona gedecimeerd Lazio. Alles bij elkaar is iedereen op zijn juiste plaats terechtgekomen in die groep."