Club Brugge is favoriet. Dynamo is vervelende tegenstander, geen Europese top

"Club Brugge is favoriet. Dynamo is vervelende tegenstander, geen Europese top"

18-02-2021 09:33
24

Club Brugge heeft grote Europese ambities. In de huidige hoogvorm voelt het zich klaar om verder door te stoten in de Europa League. Eerste horde: Dynamo Kiev. Zeker geen pleziertje, beseft Peter Vandenbempt, maar Club is volgens hem wel de grootste kanshebber op kwalificatie.

Afgelopen zomer was Dynamo Kiev nog te sterk voor KAA Gent in de voorrondes van de Champions League. "Wat we daarvan onthouden hebben, is dat het een vervelende tegenstander is, maar het is geen Europese top", vat Vandenbempt het kort samen bij De Tribune. "Het beste Club Brugge is favoriet om door te gaan."

Welke soort tegenstander mag Club verwachten? "Dynamo Kiev is een echte counterploeg: het zet een compact blok neer, metselt centraal alles dicht en loert op de counter en op het afstraffen van fouten. Je mag dus geen fouten maken", waarschuwt de radiojournalist.

Ook individueel loopt er wel wat kwaliteit rond in Oekraïne. "De speler die tegen Gent het meeste indruk heeft gemaakt op mij, is Buialskyi: een loper die altijd op de goeie plaats opduikt, een infiltreur met goeie voeten. Natuurlijk heb je ook Shaparenko, de spelverdeler, de man met de beste voeten, maar het is een ploeg die niet noodzakelijk wil voetballen."