Imponerend Manchester City kan titelpodium al bouwen, wéér uitglijder Atlético

Imponerend Manchester City kan titelpodium al bouwen, wéér uitglijder Atlético

17-02-2021 23:23
2

Manchester City begint na het weekend pas aan de knock-outfase van de Champions League, maar heeft ondertussen een volgende stap naar de landstitel gezet. Woensdagavond werd ook Everton aan de zegekar gebonden door The Citizens, die nu twaalf (!) Premier League-duels op rij hebben gewonnen.

Everton-Manchester City 1-3
De nummer zeven van de Premier League hield het lange tijd spannend op het eigen Goodison Park. Phil Foden maakte na een half uur de openingstreffer – na een scrimmage in de zestien meter – maar Richarlison frommelde een paar minuten later de 1-1 alweer binnen. Manchester City bleef echter de bovenliggende partij en nam in de slotfase alsnog afstand. Riyad Mahrez zette zijn ploeg met een schitterende krul op een 1-2 voorsprong en Bernardo Silva zorgde vanaf de rand van de zestien meter voor de definitieve beslissing. Kevin De Bruyne viel in de tweede helft in. 

De Premier League-kaarten lijken na het inhaalduel definitief geschud. Manchester City heeft nu evenveel wedstrijden gespeeld als zijn achtervolgers Manchester United en Leicester City: de koploper heeft een marge van tien punten, met nog veertien wedstrijden te gaan. The Citizens spelen zondag tegen Arsenal en nemen het daarna in de Champions League op tegen Borussia Mönchengladbach.

Levante-Atlético Madrid 1-1
Ook Atlético Madrid had tijd over om een competitieduel in te halen. De Primera División-koploper verloor echter voor de tweede keer in korte tijd punten: negen dagen na de 2-2 tegen Celta de Vigo werd het in Valencia 1-1 tegen nummer elf Levante. Enis Bardhi opende al vroeg de score, Marcos Llorente zorgde met enig fortuin voor de gelijkmaker, maar verder kwamen de Madrilenen niet, mede door een misser voor open doel van Ángel Correa. De weg naar de landstitel ligt echter nog steeds open: zes punten voorsprong op nummer twee Real Madrid én nog één wedstrijd tegoed. Yannick Carrasco werd gewisseld.