KVO springt over Anderlecht en mag dromen van Play-Off 1 na winst tegen Genk

17-02-2021 20:57
19

KV Oostende heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd om Play-Off 1. In de partij tegen KRC Genk wist het te overtuigen en pakte het de overwinning: 3-1.

Na een nieuwe verre reis richting de kust moest Genk vol aan de bak en op zoek gaan naar winst tegen KV Oostende. Beter kon de partij ook niet beginnen. Na amper vijf minuten voetballen kreeg het al een zelf gezochte strafschop na contact tussen Theo Bongonda en Guillaume Hubert. Die werd ook omgezet door Paul Onuachu.

Het leek een partij vol strafschoppen te gaan worden, want aan de overzijde kwam Gueye oog in oog te staan met Vandevoordt na een duidelijke fout van Carlos Cuesta. Vandevoordt zat in de goede hoek, maar de netten trilden toch: 1-1.

Daar bleef het niet bij, want slechts enkele minuten later kreeg KVO ook een bijzonder goedkope strafschop. Ook deze keer stond Gueye achter de bal, ook deze keer scoorde hij. Een comeback van KVO en vooral een leuk begin (met drie strafschoppen) van de partij.

Dat leuk begin werd niet meteen verder gezet. Na alle doelpunten kregen we een tactisch steekspel tussen beide ploegen, met amper kansen tot gevolg. KRC Genk sprong bijzonder slordig om met het balbezit, KVO wist niet te profiteren.

In de tweede helft kregen we toch een scherper Genk te zien, dat duidelijk die gelijkmaker wilde scoren. Onuachu was er een paar keer dicht bij, KV Oostende haalde echter opgelucht adem dat hij niet kon scoren.

Genk werd ook afgestraft voor die gemiste kansen. De Limburgers hadden de wedstrijd volledig in handen, maar KVO kon vieren. Arthur Theate werd helemaal alleen gelaten, de verdediger besloot om op doel te schieten en een perfecte knal af te leveren.

De uitploeg gaf niet op en bleef stevig zoeken naar die belangrijke tweede treffer. Het kreeg daar ook enkele mogelijkheden voor, tot een bal op de pal toe. De bal wilde er echter niet in en het bleef 1-3.

KV Oostende doet een bijzonder goed zaak te doen door de winst en klimt weer over RSC Anderlecht naar de vierde plek in de stand. Het telt nu één punt minder dan KRC Genk, dat op een derde plaats blijft steken.