Drugs, vrieskou en een virus: Club maakt zich op voor heroïsche strijd in Kiev

Drugs, vrieskou en een virus: Club maakt zich op voor heroïsche strijd in Kiev

Gepubliceerd: woensdag 17 februari 2021 om 18:20wo 17-02-2021 om 18:20

Laatste update: donderdag 18 februari 2021 om 14:10do 18-02-2021 om 14:10

Club Brugge moet in lastige omstandigheden aan de slag in de Europa League. De temperaturen in Oekraïne reiken tot ver onder nul én met Dynamo Kiev staat er een sterke tegenstander tegenover Philippe Clement en zijn manschappen. Hoe kijken ze in Oekraïne naar de wedstrijd? VoetbalPrimeur.be ging op zoek naar antwoorden.

Club dendert doorheen de vaderlandse competitie, ook in Europa willen de Bruggelingen hoge ogen gooien. Daarvoor zal het zich wel voorbij Dynamo Kiev moeten knokken. Geen makkelijke opdracht, zéker gezien de omstandigheden. "In deze context geef ik Dynamo Kiev meer kans om door te stoten", is Andrew Todos, journalist en podcast host voor UKRFUT24, stellig in een exclusief gesprek.

"Het is echt extreem koud deze week, zelfs voor Oekraïense standaarden. Toch heeft de spelersgroep van Kiev meer ervaring met dit soort omstandigheden dan die van Club Brugge. Het geeft toch een licht voordeel aan Dynamo", vervolgt Todos. "Ook het recente nieuws omtrent de coronabesmettingen bij Club speelt in de kaart van de Oekraïners. Die omstandigheden zorgen er toch voor dat Kiev veel meer in zichzelf is gaan geloven."

De Oekraïners hebben nog een ander wapen dat Club moet vrezen. "Club heeft goede transfers gedaan maar ook Kiev heeft er een nieuwe troef bij. Na een jaar zonder actie is de topspits Artem Besedin weer klaar voor de dienst. Hij werd geschorst voor druggerelateerde feiten maar scoorde meteen twee maal bij zijn comeback. Hij is een klinische spits die zich niets lijkt aan te trekken van deze vriestemperaturen", aldus Todos.

Club moet echter niet wanhopen, zo zijn er ook omstandigheden die in het voordeel van de Bruggelingen spelen. "Kiev komt juist uit een twee maand durende winterbreak en heeft nog maar één match gespeeld. Die wonnen ze wel. Het is echter de vraag of ze na zo een lange inactiviteit meteen 90 minuten topniveau aan gaan kunnen. Dat zal namelijk nodig zijn tegen zo een sterk elftal", verschaft de journalist de Brugse burger hoop.

Club is zeker en vast in staat om een resultaat te halen in Kiev, net als de vorige ontmoeting lijkt het echter een heroïsche slag te gaan worden. "Laten we ook niet vergeten dat de meeste spelers die er vorige keer bij waren tegen Club nog steeds bij Kiev actief zijn. Wees maar zeker dat zij op revanche belust zijn", wordt er besloten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Kan Club Brugge een goed resultaat neerzetten in Kiev?

Ja, ze winnen
30%
Ja, ze spelen gelijk
39%
Nee, ze verliezen
31%
(715 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws