Dost en Club Brugge gaan vol voor winst: Komen hier met zelfvertrouwen

Dost en Club Brugge gaan vol voor winst: "Komen hier met zelfvertrouwen"

17-02-2021 18:30 Laatste update: 18:31
2

Club Brugge neemt het donderdag in een belangrijke partij in de Europa League op tegen Dinamo Kiev. De Bruggelingen worden flink geteisterd door coronazorgen, maar dat heeft het vertrouwen bij Bast Dost niet aangetast.

Door de ziekteproblemen moet Dost het donderdag zonder aangevers Noa Lang en Hans Vanaken doen. Toch een groot gemis. "Dat is vervelend, maar het is nu niet anders", geeft Dost aan op de persconferentie. "We moeten het accepteren en we hebben ook gewoon een hele goede selectie. Iedereen is fit. De jongens die erbij zijn zullen het morgen laten zien."

Dost lijkt nu ook de speler te gaan zijn die Club Brugge aan winst moet helpen. "Ik moet gewoon de jongens helpen, zoals iedereen doet. Ik moet vooral ook naar mezelf kijken en zorgen dat ik zelf een goede prestatie lever. Wij komen hier met veel zelfvertrouwen en we willen de volgende ronde halen", klinkt het.

Club Brugge is ook bijzonder ambitieus en wil ver raken in de Europa League. Dat weet ook Dost. "Ik heb de kwartfinale een paar keer mogen meemaken. Dit is ook één van de redenen waarom ik naar deze club ben gekomen, omdat we Europees spelen. Mijn verwachtingen met FCB zijn hoog, we hebben 10 keer op rij gewonnen en willen gewoon de volgende ronde halen", klinkt het.

Vriestemperaturen
Ook de vrieskou zal Dost en Club Brugge niet helpen. Zo dreigt het tot wel -15 graden op te gaan lopen. "Ik vind koude op zich niet erg, maar dit gaat wel wat verder”, lacht Dost. “We zullen wel zien. Ik ben hier nog niet echt buiten geweest. Door alle verplichtingen met het virus krijg je ook gewoon de kans niet echt. Maar goed, we moeten geen excuses bedenken", besluit Dost.