Geen Play-Off 1-stress bij KRC Genk: Ik hou er wel van

Geen Play-Off 1-stress bij KRC Genk: "Ik hou er wel van"

17-02-2021 18:16

KRC Genk staat woensdag voor een belangrijke partij. De Limburgers nemen het dan op tegen KV Oostende en kunnen zo een bijzonder goede stap richting Play-Off 1 zetten. Een duel waar Bastien Toma enorm naar uitkijkt.

Voor jongere spelers kunnen zo'n belangrijke wedstrijden weleens bijzonder stressvol zijn, maar Toma kijkt er enkel maar naar uit. "Ik houd wel van deze spanning om Play-Off 1", zegt de middenvelder bij Het Belang van Limburg.

"Bij FC Sion speelde ik constant tegen de degradatie en dat was niet aangenaam. Het was elk jaar opnieuw proberen om te overleven, maar dat heeft ook zo zijn voordelen opgeleverd. Nu ben ik op jonge leeftijd al volwassen. Bij KRC Genk doen we mee voor de prijzen en dat is een heel ander gevoel", klinkt het.

Toma beseft echter ook dat er dringend punten gepakt moeten worden. "We zijn niet goed aan het jaar 2021 begonnen, maar de omstandigheden hebben ons zeker niet geholpen. Een slecht veld in Kortrijk, sneeuw in Moeskroen, maar we moeten geen excuses zoeken. We staan nog op een goede positie in het klassement en er volgen nog zeven duels", besluit hij.