Suárez heeft nog vele succesvolle jaren voor zich: 'Alleen ik bepaal dat'

Suárez heeft nog vele succesvolle jaren voor zich: 'Alleen ik bepaal dat'

17-02-2021 15:52

Luis Suárez geeft aan dat hij de komende jaren niet zal stoppen als profvoetballer. De Uruguayaanse spits van Atlético Madrid voelt zich nog altijd goed en bewijst dat iedere week.

De transfer van Barcelona naar Atlético, die Suárez afgelopen zomer maakte, heeft hem niet zwakker gemaakt. "Ik geniet er nog steeds van dat ik op het hoogste niveau mag spelen", zegt hij in een interview met ESPN. "Ik speel bij Atlético en dat is nog steeds de absolute top. Sommige mensen geloofden niet dat ik dit niveau nog aankon, maar ik heb nog altijd hetzelfde enthousiasme."

Aan stoppen denkt de doelpuntenmachine uit Salto dus nog niet. "Ik hoop dat ik dit jaar, volgend jaar en daarna nog veel langer het beste uit mezelf kan blijven halen. Dat blijf ik doen tot het moment dat ik weet dat ik er echt alles uit heb gehaald. Niemand komt zomaar van mij af en alleen ik bepaal wanneer het tijd is om te stoppen."

Suárez is op dit moment topscorer van La Liga met zestien doelpunten en bewijst daarmee het ongelijk van Barcelona en trainer Ronald Koeman, die hem niet nodig zeiden te hebben. Als de Uruguayaan nog lang door blijft voetballen op hoog niveau, kan dat goed nieuws zijn voor Ajax. De spits zou graag nog een keer terugkeren in Amsterdam.