We weten dat het lastig zal worden, maar we starten met een positieve instelling

"We weten dat het lastig zal worden, maar we starten met een positieve instelling"

17-02-2021 15:06

Donderdagavond ontvangt Royal Antwerp FC in eigen huis de Schotse landskampioen Rangers FC. Daags voor de Europa League-wedstrijd stond de persconferentie op het programma, daarin blikt Frank Vercauteren vooruit op het duel tegen de club van Steven Gerrard. "We weten dat het heel lastig zal worden, maar we starten met een positieve instelling", liet Vercauteren weten.

Rangers FC staan met 29 wedstrijden gespeeld aan de leiding van de Schotse Premiership. De Rangers tellen 18 punten voorsprong op dichtste achtervolger, Celtic. Ook Franky Vercauteren beseft dat het een moeilijke uitdaging wordt om door te stoten naar de achtste finales van de Europa League tegen de ploeg van Steven Gerrard. "Steven Gerrard is nog een jonge coach, maar dat is eigenlijk niet belangrijk", aldus Vercauteren. "Je ziet dat hij kwaliteiten als trainer heeft. Hij zal doorheen de jaren nog kunnen verbeteren, dat is zeker. Hij heeft de Rangers structuur, visie en - belangrijk - resultaten gebracht. Ze hebben enkele bepalende spelers, maar we gaan morgen het collectief proberen af te stoppen en ons niet focussen op één of twee aanvallers", liet Vercauteren weten op de persconferentie.

Vercauteren hoopt dat voetbalminnend België supportert voor Antwerp in deze belangrijke wedstrijden. "De match is belangrijk voor Antwerp en voor het Belgisch voetbal. Hopelijk staan niet enkel de Antwerp-supporters, maar alle Belgische voetbalsupporters achter ons morgen. Het wordt een mooie uitdaging tegen Rangers. We weten natuurlijk dat het moeilijke wedstrijden zullen worden, maar dat is het altijd in deze fase van het toernooi. Er zijn alleen nog maar goede teams in de running", sprak Vercauteren.

Antwerp mist natuurlijk een heleboel spelers met blessures, komt daar nog eens de schorsing van Didier Lamkel-Zé bovenop. Vercauteren staat voor een grote puzzel. "Natuurlijk had ik liever meer opties gehad", erkende Vercauteren. "Maar daar moeten we mee omgaan. We zoeken niet naar excuses. Onze selectie moet de afwezigheden kunnen opvangen. We hebben kwaliteiten en zullen die morgen moeten tonen. Het is niet belangrijk wie er juist op het veld staat. We zijn een collectief", sloot Vercauteren af.