Ik ben er rotsvast van overtuigd dat hij een grote toekomst voor zich heeft”

"Ik ben er rotsvast van overtuigd dat hij een grote toekomst voor zich heeft”

17-02-2021 15:18

Woensdagavond staat de inhaalwedstrijd tussen KV Oostende en KRC Genk op het schema. Twee concurrenten voor een Play Off 1 plaatsje. Bij de Limburgers rekenen ze daarvoor op de vista en het spelinzicht van Bastien Toma, de Zwitser begint stilletjesaan zijn draai te vinden bij Genk.

Bastien Toma werd in de zomer overgenomen van FC Sion door KRC Genk. De Zwitserse middenvelder beleefde een moeilijke start, in zijn tweede competitiewedstrijd kreeg hij al meteen een rode kaart. Nu de aanpassingsperiode bijna achter de rug is, vindt Toma beter en beter zijn draai bij KRC Genk. "Voor Nieuwjaar speelde ik niet veel. Maar dat was geen echte verrassing. Dit is mijn eerste buitenlands avontuur. Dus moest ik me aanpassen aan het niveau van mijn nieuwe club. Ik moest uit mijn comfortzone komen. Dat lukt steeds beter door hard te werken. De trainingen hier zijn top, competitiewedstrijden zijn zeker op fysiek vlak niet van de poes. Tegen STVV liep ik nog 12 kilometer", liet Toma weten aan Het Belang van Limburg.

Voor Toma was het toch een verrassing toen hij hoorde dat de wedstrijd werd afgelast en uitgesteld. "Ik begrijp niet dat we niet vroeger ingelicht zijn. Nu zijn we een hele dag onderweg geweest voor niks. Nu goed, geluk bij een ongeluk, we hebben extra rust gekregen na de bekermatch. Vermoeidheid kan bij de herkansing geen excuus zijn", verklaarde Toma.

John Van den Brom koos recentelijk voor Maarten Vandevoordt als zijn eerste doelman. Ook Toma heeft vertrouwen in die keuze. "Hij is er klaar voor. Het is voor zijn leeftijd een superdoelman. Tegen STVV deed hij het goed. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat hij een grote toekomst voor zich heeft", liet Toma nog weten aan Het Belang van Limburg.