'Club Brugge zit in België aan haar plafond, maar wil verder groeien via Europa'

'Club Brugge zit in België aan haar plafond, maar wil verder groeien via Europa'

17-02-2021 15:38
42

13 punten voorsprong in de competitie. In de achtste finales van de Beker van België de bekerhouder uitgeschakeld. En nog steeds actief in de Europa League. Club Brugge draait voorlopig een uitstekend seizoen. Dat ziet ook Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine. "Club Brugge zit in België aan haar plafond, maar wil verder groeien via Europa", schrijft Sys in Sport/Voetbalmagazine.

De statistieken zijn inderdaad indrukwekkend als we naar Club Brugge kijken. 10 wedstrijden achtereenvolgens gewonnen, 18 tegendoelpunten in 26 wedstrijden en 13 punten voorsprong in de Jupiler Pro League met een inhaalwedstrijd te goed. "Club Brugge dreigt straks van play-off 1 een haast overbodige competitie te maken. De club zit in België aan haar plafond, maar wil vooral verder groeien. Internationale successen moeten daar deel van uitmaken", schreef Sys in Sport/Voetbalmagazine.

Volgens Sys is er één probleem voor de groei van Blauw-Zwart, een nieuw stadion. "Club Brugge wordt nog steeds in zijn expansie geremd. Vorige maand was het veertien jaar geleden dat de plannen voor een nieuw stadion werden ontvouwd. Nu is de eerste steen nog altijd niet gelegd. Terwijl nieuwe stadions de basis vormen voor een verdere sportieve, economische en sociale ontwikkeling. Er is berekend dat Club in een nieuwe arena zijn abonneebestand naar 30.000 zou kunnen opdrijven", verklaart Sys.

Donderdagavond speelt een gehavend Club Brugge haar heenwedstrijd op het veld van Dynamo Kiev. De wedstrijd werd verplaatst naar 16 uur omwille van de koude temperaturen.