Vervanger van Clement (Club Brugge) krijgt raad mee: Geloof in jezelf

Vervanger van Clement (Club Brugge) krijgt raad mee: "Geloof in jezelf"

17-02-2021 13:00
4

Club Brugge neemt het donderdagavond fel gehavend op tegen FC Dinamo Kiev. Vooral de afwezigheid van Philippe Clement en de rest van zijn staf kan wegen. Al heeft Club Brugge wel vertrouwen in het duo Rik De Mil en Tim Smolders.

Zo liet Clement al weten dat hij tijdens de wedstrijd geen contact zal hebben met het trainersduo van Club Brugge. "Vaak is het al te laat als er iets wordt doorgebeld", aldus Arnar Vidarsson in Het Laatste Nieuws, die bij IJsland ook al eens mocht inspringen. "Mocht het echt nodig zijn, kunnen ze doorbellen wat er aan de rust moet besproken worden. Maar het vertrouwen dat Clement toont, is mooi."

Wel zullen de spelers van Club Brugge voor de wedstrijd een virtuele boodschap meekrijgen van Clement, maar verder wordt de wedstrijd zelf overgelaten aan De Nil en Smolders. "Ik vind het trouwens belangrijk dat de trainers aan de zijlijn aan hetzelfde zeel trekken én er dezelfde filosofie op nahouden als de hoofdcoach. Het moet klikken, hé."

Tot slot heeft Vidarsson nog één goede raad voor De Mil. "Ga niet als een 'bange schijter' voor de groep staan, maar geloof in jezelf. Je moet uitstralen: 'Ik weet wat ik doe, vertrouw op mij.' En dan komt alles wel goed", besluit hij.