Jong aanstormend talent krijgt speelminuten bij KRC Genk: een overzicht

Jong aanstormend talent krijgt speelminuten bij KRC Genk: een overzicht

17-02-2021 11:10 Laatste update: 03-08-2021 17:29
12

Zes tieners kregen dit seizoen al speelminuten bij KRC Genk. Maarten Vandevoordt, doelman van 18 jaar, treedt vanaf vandaag zelfs aan als nieuwe nummer 1. VoetbalPrimeur.be voorziet u van een overzicht van de jonge genkies.

Pierre Dwomoh (16 jaar)
Met 16 jaar is Dwomoh de jongste van de kern. De jonge middenvelder mocht al twee keer invallen in de slotfase van een wedstrijd. Hij kreeg enkele minuten thuis tegen Kortrijk (2-0) en thuis tegen Zulte-Waregem (3-2).

Luca Oyen (17 jaar)
Oyen wordt gezien als ‘het’ nieuwe talent van KRC Genk. Hij kreeg maar liefst 329 speelminuten waarvan drie basisplaatsen en bedankte met een assist tegen Waasland-Beveren (1-1). Ook werd hij al 21 keer geselecteerd, dat is meer dan Hrosovsky, Toma en Wouters.

Maarten Vandevoordt (18 jaar)
Vandevoordt was na Vukovic de vaste tweede doelman, maar mocht door de corona-besmetting van de Australiër al twee keer een basisplaats versieren. Afgelopen week stond hij ook in doel bij de derbyzege tegen STVV in de Croky Cup. Vanaf woensdagavond staat hij vast in doel als eerste doelman. Vandevoordt wordt binnen de club aanschouwd als de nieuwe Courtois.

Bryan Limbombe (19 jaar)
Bryan is de derde in het rijtje van vier broers Limbombe die allemaal voetballen. De aanvaller kon sinds begin december zich bij de selectie voegen en komt sindsdien aan 39 speelminuten in vier wedstrijden. De jongste maand valt hij wel terug naast de selectie door de grote keuzemogelijkheid aan jonge spelers.

Benjamin Nygren (19 jaar)
Nygren werd in de zomer van 2019 aangekondigd als groot talent, maar kon nooit echt doorbreken. In België kreeg hij dit jaar nog 82 speelminuten. Begin oktober vertrok hij naar het Nederlandse Heerenveen, waar hij al elke wedstrijd speelminuten maakte, en al drie keer scoorde. Nygren werd uitgeleend en is overigens de enige niet-Belg in het tienerlijstje van KRC Genk.