Van Ranst heeft raad voor Club Brugge: “Kunnen ook andere virussen rondgaan

Van Ranst heeft raad voor Club Brugge: “Kunnen ook andere virussen rondgaan"

17-02-2021 07:32
16

Club Brugge kampt met een penibele coronasituatie vlak voor de Europa League-match tegen Dynamo Kiev. Onder andere Philippe Clement en Hans Vanaken ontbreken en ook Noa Lang en Charles De Ketelaere zijn ziek. Marc Van Ranst geeft raad.

“Als ze woensdag verlost zijn van hun symptomen en ze testen negatief, is er geen enkel probleem om hen mee te nemen op het vliegtuig”, zegt viroloog Van Ranst aan Het Nieuwsblad. “De kans dat ze dan een virus kunnen doorgeven, is klein, zeker wanneer het om Covid gaat.”

“Het is nooit een goed idee zieke mensen te laten werken of mee te nemen op een vliegtuig”, gaat Van Ranst verder. “Dan riskeert de kern van Club Brugge alleen maar nog kleiner te worden. Want er is niet alleen corona, zieke spelers kunnen ook andere virussen laten rondgaan bij een club.”

Van Rans adviseert al sinds het begin de Pro League bij de organisatie van de profclubs over de coronasituatie. “Ik ben benieuwd naar de statistieken van coronabesmettingen bij voetbalclubs. Het komt me voor dat die sector zwaarder getroffen is dan andere sectoren in ons land.”