Barcelona gewogen en te licht bevonden: PSG neemt met 1-4 revanche voor 6-1

16-02-2021 22:53
40

FC Barcelona staat na de eerste knock-outwedstrijd op de rand van de Champions League-afgrond. Paris Saint-Germain was dinsdagavond een paar maten te groot in Camp Nou, won met liefst 1-4 en nam sportieve wraak voor de beruchte 6-1 uit 2017: Kylian Mbappé was met drie goals de held van de avond.

Beide edities van Barcelona-PSG hadden eigenlijk slechts één overeenkomst: Lionel Messi benutte een penalty. De Argentijn brak na een klein half uur de wedstrijd open: de diepgaande Frenkie de Jong ging onderuit in het strafschopgebied, Björn Kuipers wees naar de stip en Messi schoot vol overtuiging de 1-0 binnen.

PSG had echter niet veel tijd nodig om het momentum over te nemen en kwam vijf minuten na die 1-0 al op gelijke hoogte. Mbappé zette de kroon op een fraaie aanval via Layvin Kurzawa en Marco Verratti en knalde de 1-1 binnen. Het was aan Marc-André ter Stegen te danken dat het hierbij bleef tot aan de rust: de Duitse Barcelona-goalie verijdelde kansen van Kurzawa en Moise Kean.

Ter Stegen pakte ook kort na rust uit met een knappe save, maar het was uitstel van executie. PSG liep Barcelona in de slotase onder de voet. Mbappé schoot na een rush van Alessandro Florenzi de 1-2 binnen en Kean kopte niet veel later PSG's derde binnen.

Mbappé's directe tegenstander Segiño Dest werd even later uit zijn lijden verlost en vervangen door Óscar Mingueza, maar het kwaad was al geschied voor Barça. Vijf minuten voor tijd werd de vernedering zelfs compleet: de thuisploeg verloor de bal, PSG stak het middenveld over en Mbappé maakte met een bekeken krul zijn hattrick compleet. Barça mag tijdens de return op 10 maart proberen om (opnieuw) het onmogelijke te presteren tegen PSG.