Twee Leipzig-fouten, Liverpool profiteert: Reds met één been in volgende ronde

Twee Leipzig-fouten, Liverpool profiteert: Reds met één been in volgende ronde

16-02-2021 22:52

Liverpool heeft uitstekende zaken gedaan in de eerste wedstrijd tegen RB Leipzig in de Champions League. Zonder geweldig te spelen werd er met 0-2 gewonnen. Tot twee keer toe profiteerde de ploeg van Jürgen Klopp van een defensieve flater in de Leipzig-defensie: Mohamed Salah en Sadio Mané maakten de doelpunten.

De wedstrijd, gespeeld in de Puskás Aréna in Boedapest vanwege de strenge coronamaatregelen in Duitsland, begon erg rommelig. Beide teams speelden slordig, maar kregen wel kansen om de voorsprong te pakken. Dani Olmo was dichtbij de openingstreffer voor Leipzig, maar hij zag zijn kopbal via de binnenkant van de paal weer in het veld stuiteren.

Na dit eerste gevaar kwam ook Liverpool een aantal keer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Een treffer van Roberto Firmino werd geannuleerd, nadat Mané de bal vlak daarvoor niet binnen de lijnen wist te houden. Andy Robertson dacht Leipzig-keeper Péter Gulácsi niet veel later te verrassen van grote afstand, maar zijn inzet vloog net over.

In het tweede bedrijf besliste Liverpool de wedstrijd razendsnel in zijn voordeel. Vanuit het niets pakten The Reds de voorsprong: Salah kreeg een vrije doortocht richting Gulásci na een dramatische pass van Leipzig-aanvoerder Marcel Sabitzer. De Egyptenaar profiteerde en zette zijn ploeg op 0-1. 

Niet veel later was het Mané die de score verdubbelde. Ook hij maakte dankbaar gebruik van een fout in de Leipzig-defensie. Ditmaal was het Nordi Mukiele die in de fout ging. Hier bleef het bij in Hongarije, waardoor Leipzig een klein wonder nodig heeft in de return om zich te plaatsen voor de volgende ronde.