Anderlecht-huurling Vlap blinkt uit in Bundesliga: Hij is een gevoelsmens

Anderlecht-huurling Vlap blinkt uit in Bundesliga: "Hij is een gevoelsmens"

16-02-2021 22:15 Laatste update: 22:17
2

Veel beter kon Michel Vlap niet debuteren bij Arminia Bielefeld. Met een doelpunt en een assists was hij één van de uitblinkers in het 3-3 gelijkspel tegen Bayern München. Bij RSC Anderlecht werd hij nog amper gebruikt, maar in de Bundesliga kan hij plots wel overtuigen.

"Michel wil zich verder ontwikkelen en daar horen speelminuten bij, maar we kregen het gevoel dat hij bij Anderlecht weinig tot niet meer aan bod zou komen", zegt makelaar Johan Hansma bij Het Nieuwsblad.

Hij aasde dan ook op een vertrek. "We hebben daar keurig over gesproken met Peter Verbeke en zijn gezamenlijk tot een oplossing gekomen. Bij Bielefeld was de kans groter op speelminuten dan bij Anderlecht. Ik denk dat het ook wel veel zegt dat Anderlecht meteen bereid was zijn medewerking te verlenen", klinkt het.

Uitblinker
En plots blinkt hij uit, in de Bundesliga, tegen Bayern. "Bij Bielefeld willen ze hem meer op zijn aanvallende kwaliteiten uitspelen, rondom een grote, sterke spits", weet Hansma. "Daar komt hij het best tot zijn recht, terwijl hij bij Anderlecht nog maar amper in de buurt van de box kwam. Niet dat ik een steen wil werpen naar Kompany: iedere trainer maakt zijn eigen keuzes, daarvoor is hij er", aldus de makelaar.

Bij Bielefeld krijgt Vlap ook veel vertrouwen. "Michel is een gevoelsmens. Hij heeft vertrouwen en vastigheid nodig, een bepaald ritme en gevoel. Hij moet weten wat je kan verwachten van de links- en rechtsbuiten."

Dat vertrouwen miste hij in Brussel. "Anderlecht heeft een heleboel grote voetballers die als aanvallende middenvelder kunnen spelen en daardoor waren er aardig wat wissels. Dat maakte het niet makkelijker voor Michel om er zijn draai te vinden", besluit Hansma.