Vuurwerkshow van Anderlecht-fans zorgt voor ergernis: 'Brengt de club schade toe'

Vuurwerkshow van Anderlecht-fans zorgt voor ergernis: 'Brengt de club schade toe'

16-02-2021 21:30
9

In de Beker van België pakten de fans van RSC Anderlecht tegen Union uit met een lange vuurwerkshow. Misschien wel mooi voor de neutrale toeschouwer, maar bij de Pro League is men er niet tevreden mee. Ook RSC Anderlecht niet.

'Afgelopen donderdag hebben enkele fans van RSC Anderlecht de bekerwedstrijd tegen Union kort onderbroken door het gooien van rookbommen. Die landden op het veld, niet ver van de spelers van Union en RSCA. In het Dudenpark werd ook op verschillende plekken schade vastgesteld', schrijft de club op de officiële kanalen.

Anderlecht keurt het gedrag ook helemaal af. 'RSCA herinnert eraan dat rookbommen en andere pyrotechnische producten geen plaats hebben in een voetbalstadion en dat dit soort gedrag het imago van de club schade toebrengt. Zulke incidenten hebben in het verleden al tot boetes en sancties geleid en kunnen zelfs bestraft worden met een wedstrijd achter gesloten deuren', klinkt het.

Anderlecht werd namelijk al meermaals op de vingers getikt door zulk gedrag, maar kwam er steeds vanaf met een boete. 'We staan erop dat de veiligheid van alle fans, spelers, scheidsrechters, stewards en medewerkers in het stadion op geen enkel moment in het gedrang komt. We missen onze trouwe fans. We willen jullie zo snel mogelijk terugzien in het stadion. Maar passie moet op een andere, veilige manier geuit worden. Wij rekenen op jullie', besluit de club.