Dit seizoen weer fans in Belgische stadions? Pro League legt voorstel neer

Dit seizoen weer fans in Belgische stadions? Pro League legt voorstel neer

Gepubliceerd: dinsdag 16 februari 2021 om 19:54di 16-02-2021 om 19:54

De coronacijfers in België worden steeds gunstiger en we zijn ook stilaan begonnen met de vaccinaties. Het heeft weer voor flink wat hoop gezorgd bij de Belgische bevolking, maar ook binnen de Pro League. Zorgt het binnenkort weer voor toeschouwers in het stadion?

Dit seizoen kregen we op enkele weken na geen toeschouwers te zien in Belgische stadions, maar daar kan verandering in komen. Zo weet men bij Sporza dat de Pro League eraan denkt om binnenkort weer toeschouwers toe te laten in stadions. "We willen perspectief voor clubs en fans. Voor dit seizoen, maar al zeker voor volgend seizoen", zegt Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League.

“Een bezoek aan een stadion, met alle maatregelen uit onze protocollen, is niet onveiliger dan een bezoek aan een dierentuin. Het kan perfect georganiseerd worden. We hopen dat we tijdens de Play-Offs weer fans in het stadion kunnen toelaten, zij het beperkt", klinkt het.

Testmatchen
Bij de Pro League denkt men eraan om al enkele testmatchen te gebruiken, waarin ze het publiek zorgvuldig zullen opvolgen. "In Nederland werken ze al met zulke testmatchen. De supporters die naar die testwedstrijden komen, worden dan vooraf getest op het coronavirus en nog een tweede keer 5 dagen later", aldus Van Bever.

Eerst moet men uiteraard nog goedkeuring krijgen van de Belgische regering. “We hebben ons voorstel al voorgelegd aan Vlaams minister van Sport Ben Weyts en minister van Binnenlandse zaken Verlinden", zegt van Bever.

"Zij zijn voorlopig niet voor het idee, maar ook niet tegen", geeft Van Bever nog mee. "Voor het volgende overlegcomité van volgende week hoeven we wellicht geen beslissing te verwachten", besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws