Zetterberg ziet sterkere Vlap terugkeren naar Anderlecht: Sterk in de ruimte

Zetterberg ziet sterkere Vlap terugkeren naar Anderlecht: "Sterk in de ruimte"

16-02-2021 19:31
4

Anderlecht-huurling Michel Vlap was in zijn eerste wedstrijd bij Arminia Bielefeld tegen Bayern Munchen (3-3) meteen goed voor een doelpunt een een assist. Kan hij volgende zomer sterker terugkeren naar België? Volgens Pär Zetterberg wel.

Het Zweedse icoon van paars-wit moest zichzelf in het begin van zijn carrière immers ook bewijzen via een uitleenbeurt. Zetterberg werd uitgeleend aan Charleroi en toen hij terugkwam naar Anderlecht verdween hij nooit meer uit de ploeg. Hij ziet Vlap dezelfde weg bewandelen. "Ik ben erg blij voor hem bij Bielefeld. Bayern is momenteel het beste team van de wereld. Een goal en assist moet zijn vertrouwen een enorme boost geven", vertelde Zetterberg aan Het Laatste Nieuws.

"Dit hebben miljoenen mensen gezien. Zo kom je weer in the picture. Maar het is slechts één wedstrijd. Vlap moet dit meerdere matchen laten zien. Hij is sterk in de ruimte. Dat zie je ook bij die goal tegen Bayern. De Bundesliga is een trap hoger dan België, maar met Bielefeld zal hij vaak tegen sterke ploegen uitkomen, waardoor hij meer ruimte zal krijgen. Bij Anderlecht hebben de tegenstanders die ruimte vaak ingeperkt. Ik kan niet inschatten hoe sterk Vlap fysiek is, maar hij als zo voortdoet, kan hij zeker slagen in de Bundesliga."

Bielefeld heeft een aankoopoptie voor Vlap, maar vecht tegen de degradatie en dus is het best mogelijk dat Vlap volgende zomer terugkeert naar Anderlecht. Volgens Zetterberg kan de 23-jarige Nederlander misschien nog slagen bij paars-wit. "Zijn carrière bij Anderlecht hoeft zeker nog niet over te zijn. Als hij het goed doet bij Bielefeld, zou Anderlecht blij moeten zijn om hem terug te nemen. Het is niet omdat je eerste kans mislukt dat je een slechte speler bent. Ik heb mijn eerste kans bij Anderlecht gemist, de tweede kans was raak", besloot Zetterberg.