Ophef in Frankrijk: onderzoeksbureau voorspelt kampioenen in Europa

Ophef in Frankrijk: onderzoeksbureau voorspelt kampioenen in Europa

16-02-2021 17:54 Laatste update: 18:16
3

De belangrijke maanden in de strijd om de kampioenschappen staan voor de deur. In enkele landen is het spannender dan verwacht, zo is dat in Italië, waar er nog enkele ploegen kans maken op de titel. Ook in Frankrijk blijft het spannend. Onderzoeksbureau CIES Football Observatory waagde zich aan een berekende voorspelling wie zich tot kampioen zal kronen.

Het CIES maakte gebruik van een aantal cijfers om de eindrangschikking van onder anderen de Serie A en Premier League te bepalen. Zoals schoten op doel, geïncasseerde doelpunten, balbezit en passes op de helft van de tegenstander.

Italië
In Italië is het spannender dan de voorbije jaren, waar Juventus altijd met de titel ging lopen. Vorig seizoen konden Internazionale en Lazio Roma al wat druk uitoefenen op de Oude Dame, maar Juventus wist toch nog de negende opeenvolgende titel te behalen. Volgens CIES is het dit seizoen dan toch eens Internazionale die zich tot kampioen mag kronen. Benieuwd of Romelu Lukaku Cristiano Ronaldo van de titel kan houden.

Spanje
Ook in Spanje rekent CIES op een verrassing. Want zowel Real Madrid als FC Barcelona grijpen naast de hoofdprijs. Het is Atlético Madrid, met Rode Duivel Carrasco, die de titel op zak steekt. 

Frankrijk
Wie de kampioen had voorspelt van Frankrijk aan het begin van het seizoen zal waarschijnlijk PSG opgeschreven hebben, maar volgens CIES en haar berekeningen zou het Olympique Lyon zijn die PSG de loef af steekt. Dat zou toch een serieuze verrassing zijn, aangezien van het sterrenassemble van PSG. We zullen zien wie in mei de trofee in de lucht zal steken.

Engeland
Hier is het minder een verrassing want Manchester City staat momenteel al redelijk comfortabel aan de leiding voor stadsgenoot Manchester United en Leicester City. Volgens het onderzoeksbureau zou City met een voorsprong van maar liefst veertien (!) punten eindigen.

Duitsland
Ook in Duitsland gaan ze ervan uit dat de 'usual suspect' weer toe zal slaan. Bayern München staat er het beste voor en dus denkt CIES dat het de negende opeenvolgende titel van Bayern zal worden.

Nederland
CIES maakte ook een rangschikking op bij onze Noorderburen. Daar is het andermaal Ajax die met de schaal gaat lopen voor PSV.