Concurrenten lovend over Club Brugge-spelers: In Brugge kweken ze nogal spieren

Concurrenten lovend over Club Brugge-spelers: "In Brugge kweken ze nogal spieren"

16-02-2021 17:37
2

Club Brugge is momenteel autoritair leider met 13 punten voorsprong op eerste achtervolger maar met nog een wedstrijd te goed. Ook in de Beker van België is Club nog actief. De Blauw-Zwarte trein heeft momenteel 10 opeenvolgende wedstrijden gewonnen, Sport/Voetbalmagazine ging eens langs bij de concurrenten van Club Brugge. 

Sport/Voetbalmagazine ging ten rade bij enkele spelers van verschillende ploegen uit de Jupiler Pro League om hun indruk te vragen van de Brugse dominantie. Aanvaller Thomas Henry had lof voor zijn bewaker Brandon Mechele. "Brandon is niet alleen groot en sterk maar ook slim. Ik kwam er toen echt niet aan te pas. Wat ik het meest aan hem bewonder, is dat hij klasse heeft. Hoe venijnig ik op het veld ook kan zijn, met Brandon zal ik dat nooit doen, want hij verdient respect. We hebben nooit meer dan twee of drie minuten met elkaar gesproken op het veld, maar je voelt dat het een mooie mens is. Geen trash talking met hem, dat zou geen zin hebben", liet Henry weten aan Sport/Voetbalmagazine.

Bij de aanvoerder van KV Oostende, Kevin Vandendriessche, is het vooral kuitenbijter Mats Rits die bijblijft. "Hij heeft een goeie balbehandeling en hoeft maar even aan de bal te zijn om de ploeg ervan te laten profiteren. Bij balverlies is het een echte ambetanterik, hij blijft je opjagen, alsof hij drie longen heeft. Ook qua positiespel is hij intelligent. Want als je hem de tijd geeft om zich te organiseren, dan wordt Club Brugge al snel onbespeelbaar", verklaarde Vandendriessche aan Sport/Voetbalmagazine.

Ook jongeling Charles De Ketelaere kreeg lofbetuigingen van zijn collega's van eerste klasse. Thibaut Peyre, speler van KV Mechelen, sprak vol lof over de ruwe diamant van Club Brugge. "Het jaar voordien had ik nog het beeld van de adolescent aan het eind van zijn groei. Rank en slank, nogal frêle. Maar opeens kreeg ik een volwassene tegenover mij. Dat bracht me even in de war. Toen ik die mooie babyface voor me zag, dacht ik: amai, in Brugge kweken ze nogal spieren. Precies of er tien centimeters waren bij gekomen. Maar het waren geen centimeters, het waren spieren. Het was echt imposant", zei Peyre aan Sport/voetbalmagazine.