Dury verbaasd over Deschacht: “Hij wilde niet rusten, altijd trainen en spelen

Dury verbaasd over Deschacht: “Hij wilde niet rusten, altijd trainen en spelen"

16-02-2021 14:45
2

Vandaag is Olivier Deschacht-dag, de verdediger van Zulte Waregem is 40 jaar geworden en speelt nog steeds op een constant niveau. Ook coach Francky Dury was en is verbaasd.

"Als voetballer is Olivier Deschacht altijd al een topprof geweest”, zegt Dury aan Sporza. “Hij speelt zelden een mindere wedstrijd en hij heeft zich altijd verzorgd. In het begin moest ik het allemaal nog wat uitzoeken. Hoe benader je hem het best? Laat je hem na een zware match beter een dagje rusten? Neen, hij wilde altijd trainen en spelen."

"Super geconcentreerd is hij”, gaat Dury verder. “Als het donderdag is, denkt Oli alleen nog maar aan de match. Een grapje moet je dan niet meer maken: hij wil gewoon alles weten over de looplijnen van zijn tegenstander. Oli eet voetbal."

"Het is een beetje typisch: dat maniakale moet je hebben om zo lang top te zijn", gaat Dury voort. "Bij Zulte Waregem zagen we dat ook bij Leye en bij De fauw. Zelfs als er niet gevoetbald wordt, wil Deschacht zich meten in tennis of padel. Daar heb ik ongelooflijk veel respect voor."

Bij Anderlecht overleefde Deschacht veel concurrentie. "Toen hij 32 was, heeft Anderlecht een heel elftal aan linksbacks of linksvoetige centrale verdedigers gekocht. Maar Oli heeft ze allemaal overleefd”, aldus de coach van Zult Waregem.