Deschacht geeft slechte relatie met coach toe: “Hij had de ballen moeten hebben”

Deschacht geeft slechte relatie met coach toe: “Hij had de ballen moeten hebben”

16-02-2021 12:25
4

Olivier Deschacht blaast veertig kaarsjes uit en de speler van Zulte Waregem heeft in zijn carrière verschillende trainers zien passeren. Tegenover Het Laatste Nieuws laat hij zich uit over de relaties met zijn coaches.

Over Vercauteren is Deschacht het positiefst. “Toch Frank Vercauteren. Bij de jeugd speelde ik altijd met tien beteren rond mij. Allemaal jeugdinternationals. Maar toch zag Vercauteren op één of andere manier iets in mij. Ik was een beperkte linksvoor, maar hij zette me op linksback. De rest is geschiedenis: 603 matchen voor Anderlecht, 8 keer kampioen. Vercauteren is de man aan wie ik eigenlijk alles te danken heb.”

Andere coaches vielen dan weer minder in de smaak. “Ik heb een probleem gehad met Weiler, maar dat was eigenlijk 100% mijn schuld. Ik geloofde niet in zijn manier van voetballen, ik was een beetje rebels. Maar als ik Weiler nu tegenkom, weet ik zeker dat we een gesprek van twee uur zullen hebben.”

Ook Vanhaezebrouck staat niet bovenaan het lijstje. “Louter menselijk vind ik dat Hein Vanhaezebrouck mij anders had moeten aanpakken. Als iemand recht in je ogen kijkt en zegt dat hij je absoluut wil voor het volgende seizoen… Sorry, dan moét je er ook bij zijn. Hij had de ballen moeten hebben om mij te bellen en te zeggen: ‘Oli, na een gesprek met X en Y zijn we toch tot de conclusie gekomen…' Maar als veldtrainer was hij top.”