Nog drie te gaan: Yaremchuk zet jacht op Gents clubrecord overtuigend verder

Nog drie te gaan: Yaremchuk zet jacht op Gents clubrecord overtuigend verder

16-02-2021 11:11
4

Roman Yaremchuk deed maandagavond weer van zich spreken bij KAA Gent. Met drie doelpunten was de Oekraïner de grote man in de 4-0-overwinning tegen Royal Excel Moeskroen. Daardoor hijgt hij clublegende Eric Viscaal nu meer dan ooit in de nek.

Yaremchuk maakt al een tijdje jacht op het doelpuntenrecord van Viscaal, die in zijn periode bij Gent 57 keer de weg naar doel vond. Sinds de jaren '80 deed niemand de aanvaller dat voor of na. Die koppositie dreigt de Belgische Nederlander echter kwijt te spelen. De boosdoener: Yaremchuk! Tegen Moeskroen verzekerde die zich van zijn 52e, 53e en 54e treffer in Gentse loondienst.

In drieënhalf jaar tijd zijn dat lang geen misselijke cijfers. Tien van die goals lukte Yaremchuk op het Europese toneel, vier in de Croky Cup. De overige 40 maakte hij dus in de Jupiler Pro League. Als hij er nog drie aan zijn huidige totaal toevoegt, komt hij op gelijke hoogte van Viscaal. Mogelijk is dat de komende weken al het geval. Hoe mooi zou het zijn om dat te flikken dankzij een nieuwe hattrick? Het zou al zijn derde van het seizoen zijn, want eerder voerde Yaremchuk dat kunstje op op de Freethiel.