UEFA-voorschriften zijn helder, maar voorlopig moet Club zich geen zorgen maken

UEFA-voorschriften zijn helder, maar voorlopig moet Club zich geen zorgen maken

16-02-2021 10:45
5

Corona heeft Club Brugge voor de tweede keer in haar greep. Na Stefano Denswil en Matej Mitrovic heeft nu ook Hans Vanaken positief getest voor het virus, net als de gehele technische staf. Ondanks die heikele situatie heeft Club wel nog wat voorsprong op de strenge UEFA-voorschriften.

Sinds begin dit seizoen hanteert de UEFA een coronaprotocol om de Europese wedstrijden zoveel mogelijk te laten doorgaan. Concreet moet een deelnemer aan een Europees toernooi aantreden zolang het over dertien A-spelers beschikt, waaronder minstens één doelman. Met het begrip 'A-speler' wordt gedoeld op alle jongens die op de Europese lijst van een club staan. Ook youngsters als Nathan Fuakala en Arne Engels staan daar bijvoorbeeld op in het geval van Club Brugge.

Momenteel is de schade nog behoorlijk beperkt bij Blauw-Zwart, met slechts drie afwezigen. Het kan dan ook met een volwaardige kern naar Kiev afreizen. De technische staf, dat is dan weer een ander paar mouwen. Daarover bestaat er eigenlijk geen concrete afspraak: hoeveel trainers er ook in quarantaine zitten, het duel in kwestie vindt altijd plaats. Club zal uiteraard wel iemand moeten aanduiden als hoofdcoach-ad-interim. Benieuwd wie dat wordt.

Voorlopig moet Club zich dus niet al te veel zorgen maken, al valt de afwezigheid van Vanaken en de coaching staff ongetwijfeld zwaar. Hopelijk komen er geen besmettingen bij met het oog op de terugwedstrijd, want eens het virus opduikt, verspreidt het zich als een lopend vuurtje, hebben de afgelopen maanden geleerd. Er zouden echter een half dozijn extra besmettingen moeten komen alvorens Club écht in de problemen komt.