Owusu komt weer bovendrijven bij Gent: Je hebt de echte Elisha kunnen zien

Owusu komt weer bovendrijven bij Gent: "Je hebt de echte Elisha kunnen zien"

16-02-2021 09:46

Eindelijk waren er eens niets dan lachende gezichten bij KAA Gent. Tegen Royal Excel Moeskroen kon de kwakkelende topclub uithalen: 4-0. Zitten de Buffalo's het nu eindelijk op het juiste spoor? Als het van Elisha Owusu afhangt, is het antwoord volmondig 'ja'.

Owusu mocht nog eens starten van Hein Vanhaezebrouck. "Het is voor mij geen gemakkelijke situatie om vaak op de bank te zitten. Maar ik blijf hard werken", geeft de controlerende middenvelder aan op de website van Gent. "Ik had er zin in, da’s waar. Je hebt de echte Elisha kunnen zien. Ik wilde het team zo goed mogelijk helpen en dat is gelukt vandaag. Ik voelde me goed en het deed ook deugd om het vertrouwen van de coach en de club te krijgen."

Vorig seizoen was Owusu nog een ware revelatie, maar voor Nieuwjaar bleek hij slechts een schim van die uitblinker. Zijn coronabesmetting is daarvan de hoofdoorzaak, klinkt het. "Ik heb nood aan speelminuten en ik blijf hard werken om terug op mijn top te raken qua fysiek. Ik heb er lang van moeten herstellen. Ik was fysiek echt niet goed, ik was snel moe. En daar kwam dan nog eens mijn blessure bij. Maar het was uiteindelijk een leerrijke periode als jonge speler. Ik blijf positief, ik geloof in God en verder komen we er wel", is Owusu gunstig gestemd.

Met Vadis is "wereld van verschil"
De middenvelder was één van de sterke mannen bij de Buffalo's, al kwam er vanop de bank een serieuze uitdager in het veld. Vadis Odjidja maakte indruk met onder meer twee assists. Dat belooft vuurwerk voor de komende weken, samen met Roman Yaremchuk en Tarik Tissoudali. "Het is inderdaad een sterke combinatie", begint Owusu al te likkebaarden. "Het is echt een wereld van verschil met Vadis erbij. We mogen dan nog veel offensieve spelers hebben, je moet ze ook kunnen bereiken. Het is mooi om te zien dat het beter draait."